Λαμία: Δίκη για τις απάτες σε βάρος 41 ατόμων!

Newsroom
Newsroom

Η δίκη διεκόπη για τις 11 και 12 Οκτωβρίου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας έγινε η δίκη των 33 Ελλήνων και ξένων μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες με την μέθοδο απατηλών επενδύσεων «Investment fraud» η οποία εξαρθρώθηκε τον Μάιο του 2022 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Για αρχή υπήρξαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων διά μέσω των συνηγόρων τους και την κατάθεση έξι μαρτύρων, σύμφωνα με το www.lamiareport.gr

Η δίκη διεκόπη για τις 11 και 12 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί θα ολοκληρωθεί στις 13 του ίδιου μήνα πριν το πέρας του 18μηνου.

«Μπίζνες» ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ

Πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε τουλάχιστον 41 περιπτώσεις απάτης, ενώ στο σύνολο οι «μπίζνες» της εγκληματικής οργάνωσης αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ!

Μεταξύ των «θυμάτων» και τρεις γνωστοί επαγγελματίες - επιχειρηματίες της Λαμίας, από τους οποίους είχαν αποσπάσει το ποσό των 125.625 ευρώ!

Επρόκειτο για μια πολύ καλά οργανωμένη «επιχείρηση», καθώς οι απατεώνες είχαν φροντίσει να έχουν ακόμη και τηλεφωνικά κέντρα, ενώ αρχικά παρουσίαζαν υπαρκτές χρηματιστηριακές εταιρίες για τις οποίες δήθεν εργαζόντουσαν.

Όταν τα θύματα έπεφταν στην παγίδα τους, είχαν ετοιμάσει ψεύτικες πλατφόρμες παρακολούθησης των προϊόντων που αγόραζαν, ενώ οι ίδιοι μέσω ανύπαρκτων εταιριών προχωρούσαν στην ιδιοποίηση και νομιμοποίηση των χρημάτων. Παράλληλα δε, παρουσίαζαν στους ανυποψίαστους «πελάτες» τους πλαστά συμφωνητικά και παραστατικά αγορών για να υπάρχει νομιμοφάνεια σε όλες τις κινήσεις τους!

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των εννέα αρχικώς συλληφθέντων και των 17 ακόμη που ταυτοποιήθηκαν, προφυλακίστηκαν οι δύο.

Ο 32χρονος - σήμερα - Ρώσος που παρουσιαζόταν ως χρηματιστηριακός σύμβουλος και κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο προσεγγίζοντας τα «θύματα» και ένας 59χρονος Έλληνας που είχε ανοίξει τις ανύπαρκτες εταιρίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόθεση εμπλέκονται και τα δυο του παιδιά.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί και δικάζονται εννέα (9) άνδρες και εφτά (7) γυναίκες, εκ των οποίων οι έξι (6) Έλληνες και οι έξι (6) Ελληνίδες αντίστοιχα, ενώ εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί για ακόμη 14 άτομα, 12 Βούλγαρους (9 άνδρες και 3 γυναίκες), έναν (1) Ινδό και έναν (1) Έλληνα. Ένας από τους Έλληνες κατηγορούμενους είχε αφεθεί επίσης ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ