Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τη φωτιά στο εργοστάσιο – Εμπλέκονται και άλλα άτομα

Newsroom
Newsroom

Σε 20 σημεία βρέθηκε εύφλεκτο υλικό

Στην ταυτοποίηση υπόπτου για την φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο τροφίμων της οικογένειας «Γιαννίτση», στη Λαμία, το οποίο συνδέεται με τα σχολικά τρόφιμα από τα οποία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητές, προχώρησαν οι Αρχές.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, για τον ύποπτο που έχει ταυτοποιηθεί αναμένεται μέσα στις επόμενε ώρες, αν όχι αύριο, να εκδοθεί και ένταλμα από την εισαγγελία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τον εμπρησμό ευθύνονται 3-4 άτομα, τα οποία άνοιξαν το εργοστάσιο με κλειδιά, κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό, εκεί όπου βρίσκεται ο χώρος πάρκινγκ των αυτοκινήτων και βρήκαν οι αξιωματικοί εύφλεκτο υλικό.

Επιπλέον, σε συνολικά 20 σημεία βρέθηκε εύφλεκτο υλικό, τόσο εντός του εργοστασίου, όσο και εκτός αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διπλός έλεγχος του ΕΟΔΥ σε δείγματα γευμάτων και στα κόπρανα των μαθητών

Σημειώνεται ότι και στα κόπρανα των παιδιών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, βρέθηκε η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος, όπως αποκάλυψε χθες ο ANT1.

Μέχρι πρότινος, το βακτήριο του σταφυλόκοκκου είχε εντοπιστεί σε δείγματα των σχολικών γευμάτων, ενώ από τον διπλό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκε και στα κόπρανα των παιδιών που εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς μετά τη δηλητηρίαση και πριν από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, η εταιρεία τροφίμων αιτήθηκε προς την ασφαλιστική εταιρεία μετά τη δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης μαθητών και πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση φωτιάς.

Φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν από την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, όπως μεταδόθηκε.

Η εταιρεία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρεία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ