Λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Newsroom
Newsroom

Η τελετή υποδοχής και αφής, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έγινε με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας Παναγοπούλου και της Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Λαμπρή η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024».

Την τελετή αφής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος ήταν και εκ των λαμπαδηδρόμων που συμμετείχαν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας. Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Jean Luc Lavaud, ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης. Οι κ.κ. Ιωάννης Βαλαώρας, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Θεοπίστη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Κουρδής και Φαίδρα Καλτέκη, μαζί με τον κ. Μαμάκο, ήταν οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα, στη διαδρομή της στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε μέσα από το Αρχαίο Θέατρο τα εξής:

«Η Λάρισα υποδέχεται με συγκίνηση και υπερηφάνεια, την Ολυμπιακή Φλόγα, που ταξιδεύει από την αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι, για τους 33ους  Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για όλους μας! Αυτή η φλόγα, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, περικλείει ισχυρούς συμβολισμούς και μεταλαμπαδεύει σε ολόκληρη την οικουμένη, αξίες και ιδεώδη, τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 2.800 χρόνια. Η παρουσία όλων σας εδώ, σήμερα, μας γεμίζει υπερηφάνεια καθώς γινόμαστε κοινωνοί και πρεσβευτές των συμβολισμών που φέρουν από την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες: την ειρήνη, την εκεχειρία, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση των λαών, την άμιλλα, την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Από εδώ, από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στο σταυροδρόμι της Θεσσαλίας , με το ιστορικό και το πολιτιστικό φορτίο τόσων αιώνων γινόμαστε όλοι εμείς ένας κρίκος στην μοναδική αλυσίδα μιας μεγάλης διαδρομής και απευθυνόμαστε στην Παγκόσμια Κοινότητα, κάνοντας έκκληση για ειρήνη και σεβασμό στις αιώνιες αρχές, τις αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Νιώθω ειλικρινά ευγνώμων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μού δόθηκε η ευκαιρία ως Δήμαρχος Λαρισαίων, να κρατήσω τη δάδα με τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων και να ανάψω τον βωμό στην πόλη μας».

Η τελετή υποδοχής και αφής, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έγινε με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας Παναγοπούλου και της Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Ιέρεια της Τελετής ήταν η κ. Εβελίνα Δούρου, με μια δημιουργία του Οίκου Μόδας Vatrima, ένα φόρεμα εμπνευσμένο από τη θεσσαλική γη, το χρυσό του σιταριού και του ήλιου, με σύμβολα την ελιά και το στάχυ, σύμβολα καρποφορίας, ανάστασης και αναγέννησης.

φωτό και βίντεο: larissanet/ Θανάσης Καλιακούδας

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ