Ο εμβολιασμός απέτρεψε 8.500 θανάτους - Τί είπε για τις ανεμβολίαστες εγκύους η Μ. Θεοδωρίδου

Ο εμβολιασμός απέτρεψε 8.500 θανάτους - Τί είπε για τις ανεμβολίαστες εγκύους η Μ. Θεοδωρίδου

"Μαύρη" Δευτέρα με 7.335 νέα κρούσματα

Πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά και ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδική αναφορά έκανε, για άλλη μια φορά, στις έγκυες, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους.

Είπε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο.

Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

 

Παράλληλα ανέφερε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστες έγκυες εφόσον νοσήσουν με κορωνοϊό τονίζοντας πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό.

Μάλιστα έκανε λόγο για πλημμελή ενημέρωσης των ανεμβολίαστων εγκύων, ακόμη και από τους γιατρούς τους, θέτοντας όπως είπε σε κίνδυνο τον εαυτό τους αλλά και το κυοφορούμενο παιδί τους.

Μίλησε για θλιβερά γεγονότα τις τελευταίες μέρες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν τη γονιμότητα άμεσα ή μελλοντικά.

Επεσήμανε ότι οι έγκυες καθόλη τη διάρκεια του τοκετού και έως 42 μέρες μετά κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Κάλεσε δε τις  έγκυες γυναίκες να ρωτούν τους γιατρούς τους, τους οποίους εμπιστεύονται.

 

Δείτε επίσης

205 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

"Εσπασαν" το φράγμα των 7.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ