Παπαευαγγέλου: Οσο προχωράμε προς το τέταρτο κύμα, το όφελος του εμβολιασμού γίνεται ξεκάθαρο

Παπαευαγγέλου: Οσο προχωράμε προς το τέταρτο κύμα, το όφελος του εμβολιασμού γίνεται ξεκάθαρο

Πολύ σημαντική η συμβολή των αυτοδιαγνωστικών τεστ τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας

Την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, καθώς «προχωράμε προς το τέταρτο κύμα» του κορωνοϊού, επεσήμανε για μια ακόμη φορά η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υπογράμμισε επίσης τη σημαντικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η συμβολή των οποίων είναι πολύ σημαντική, όπως είπε. Επίσης, σημείωσε ότι «δεν αποτελεί τιμωρητικό μέτρο, αλλά σημαντικό εργαλείο δημόσιας υγείας. Να τηρείται και να επιτηρείται».

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το ποσοστό κρουσμάτων σε τουρίστες είναι μικρό, κάτω από 1%. Όσο για τη διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων, παραμένει χαμηλά, στα 25 έτη. Ωστόσο, σημείωσε ότι στα άτομα κάτω από τα 39 έτη, μειώθηκε το ποσοστό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.


Επίσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας επισήμανε πως υπολογίζεται ότι περίπου το 10% των ανεμβολιάστων θα χρειαστεί να εισαχθούν για νοσηλεία. Από την ιχνηλάτιση προκύπτει ότι, οι κοινωνικές συναθροίσεις και νυχτερινή διασκέδαση είναι ο κύριος λόγος μετάδοσης στους νέους, ενώ στους μεγαλύτερης ηλικίας οφείλονται σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και εργασία.

«Οσο προχωράμε προς το τέταρτο κύμα, το όφελος του εμβολιασμού γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο», υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου. Παράλληλα, είπε ότι το 62% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, με τα νούμερα να αποτυπώνουν τη συμβολή του εμβολιασμού.

Ακόμη, στάθηκε στο γεγονός πως σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική «έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους, τους οποίους κάλεσε «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουν χρήση των μέτρων προστασίας».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ