Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών

Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer, που έχει προς το παρόν έγκριση από τον ΕΜΑ για εφήβους.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ανακοίνωσαν στη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους την Πέμπτη 

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, των παιδιών δηλαδή που έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer, που έχει προς το παρόν έγκριση από τον ΕΜΑ για εφήβους.Ο προγραμματισμός θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονιού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και ο εμβολιασμός θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όπου τα παιδιά θα πηγαίνουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους.  

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι από αύριο δεν θα ισχύει η ποινή μπλοκαρίσματος από αύριο αν κάποιος έχει αλλάξει το ραντεβού του περισσότερες από δύο φορές. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για εμβολιασμούς στα σχολεία. 

Μαρία Θεοδωρίδου: Οι νέοι να προστατέψουν τους ανεμβολίαστους 

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της η κα. Θεοδωρίδου αφού συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ συνέδεσε την καλή φοιτητική ζωή -  όπως είπε  - με τον εμβολιασμό. 

"Τα επόμενα επδημιολογικά κύματα θα πυροδοτούνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδουν σε ανεμβολίαστους τα άτομα νεαρής ηλικίας" είπε η κα. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: "Το κύριο χαρακτηριστικό των νεαρών ηλικιών είναι η διασπορά του ιού σε ευάλωτες ομάδες και ανεμβολίαστους". 

"Τα ανεμβολίαστα άτομα λειτουργούν σαν εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων" σημείωσε και υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη βαριά νόσηση και "φρενάρει" τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων.  

"Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μια δόση εμβολίου" είπε η πρόεδρος και κάλεσε τον κόσμο να μην καθυστερήσει να την πραγματοποιήσει.

Ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε λεπτομερώς και στα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα:

 • 85 και άνω: το 70% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση
 • 80-84: 71% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 75-79: το 82,8% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 70-74: 77% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 65-69: 78% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 60-64: 73% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 55-59: 69% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 50-54: 65% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 45-49: 61% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 40-44: 54% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 35-39: 46% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 30-34:42% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 25-29: 37% έχει ήδη εμβολιαστεί
 • 18-24: 24% έχει ήδη εμβολιαστεί

Σημειώνεται πως τα παραπάνω ποσοστά είναι χωρίς να έχουν υπολογιστεί και τα προγραμματισμένα ραντεβού

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ανοίγει ο εμβολιασμός των εφήβων – Τα νέα σενάρια για τη λειτουργία της εστίασης

Επέκταση διάθεσης self-tests στα παιδιά 5 έως 11 ετών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ