Λοβέρδος στο Ειδικό Δικαστήριο: "Δεν έχω στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο"

Newsroom
Newsroom

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του

Στην απεμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την υπόθεση της μη διαβίβασης αναφοράς στη Βουλή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, που για δεύτερη συνεδρίαση κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία γνώση για το αν ο κατηγορούμενος καθοδηγούσε την τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο να μη στείλει την αναφορά των Λοβέρδου-Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή.

Μάλιστα, κατέθεσε ότι: «Στη Βουλή μπορεί να ήταν δυνατόν να πω, ότι πίσω από όλα ήταν ο Παπαγγελόπουλος, αλλά εδώ δεν έχω στοιχεία να αναφέρω στο Δικαστήριο κάτι τέτοιο».

Εισαγγελέας: Στις καταθέσεις σας στην ανακρίτρια έχετε πει ότι είναι μέλος της συμμορίας. Τώρα τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν άλλαξε στη δική μου θέση. Το βούλευμα άλλαξε. Εγώ δεν ήρθα εδώ να αναφέρω τις θέσεις μου. Ήρθα ως μάρτυρας να εισφέρω όσα στοιχεία γνωρίζω. Τίποτα δεν άλλαξε, είμαι στο Ειδικό Δικαστήριο και καταθέτω για την κρινόμενη υπόθεση.

Κατάθεση Χριστοφιλοπούλου

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, στο βήμα ανέβηκε η πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Έφη Χριστοφιλοπούλου. Όπως εξήγησε στην αναφορά που συνυπέγραψε με τον Ανδρέα Λοβέρδο καταγραφόταν ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην τιμολόγηση των φαρμάκων «προκαλώντας βλάβη στο δημόσιο και στους ασφαλισμένους».

Ούτε όμως και η πρώην βουλευτής μπόρεσε να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες σε βάρος των δύο κατηγορούμενων. Τόνισε από την πλευρά της ότι δεν διαθέτει στοιχεία, επισημαίνοντας συγχρόνως πως το τελικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ότι η αναφορά Κουρουμπλή δεν διερευνήθηκε από τη Βουλή αφού δεν διαβιβάστηκε ποτέ σε αυτή.

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ