Μ. Σενετάκης: "Όρος απαράβατος η ασφάλεια"

Newsroom
Newsroom

Η εισήγηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ για τα μέτρα στήριξης στους συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών

Η ασφάλεια είναι όρος απαράβατος και προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία και την πρόοδο. Είναι θεμέλιο στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης Κράτους Πολίτη και στην εμπέδωση της σταθερότητας. Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας που ανέδειξε με τραγικό τρόπο το δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα οδυνηρό συμβάν που μας εξαναγκάζει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που πολιτευόμαστε μακριά από επίπλαστες βεβαιότητες”. 

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης που εισηγείται για λογαριασμό της πλειοψηφίας το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει μεταξύ άλλων τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αλλά και ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ρυθμίσεις για την ενίσχυσης της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι “η κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ των Τεμπών. Η μνήμη είναι ακόμα νωπή. Όμως, το χρόνο δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε, ούτε να τον σταματήσουμε, ούτε να τον επιταχύνουμε”. Ως εκ τούτου, τόνισε πως “δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι παρατηρητές του πόνου που προκάλεσαν σε αυτούς τους ανθρώπους, οι παραλείψεις, οι αστοχίες, τα λάθη και οι παθογένειες ενός Κράτους που επιβάλλεται να μεταρρυθμιστεί τώρα και παντού. Οφείλουμε να δράσουμε”.

Ιδιαίτερα για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται για να ανακουφιστεί ο πόνος των συγγενών των θυμάτων και για να στηριχτούν οι πληγέντες, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: “Γνωρίζουμε ότι καμία υλική συνεισφορά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη απώλεια. Ως εκ τούτου, τα μέτρα στήριξης που περιέχονται σε αυτό το νομοσχέδιο αποτελούν ηθική υποχρέωση και συνιστούν το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους που σήμερα θρηνούν τους ανθρώπους τους”.

Η συζήτηση για το Νομοσχέδιο ξεκίνησε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με την συζήτηση επί της αρχής, θα συνεχιστεί την Τρίτη με την συζήτηση κατά άρθρο και την ακρόαση των φορέων, την Τετάρτη με την Β’ ανάγνωση και την Πέμπτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ