Μάτι: Απολογείται ο τότε υπαρχηγός του Π.Σ. Β. Ματθαιόπουλος

Μάτι: Απολογείται ο τότε υπαρχηγός του Π.Σ. Β. Ματθαιόπουλος

Απολογείται ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Νωρίς το πρωί , στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι από το Μάτι που έχασαν τους ανθρώπους του, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα κι επιτέθηκαν λεκτικά στον Βασ. Ματθαιόπουλο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Παράλληλα, ζήτησαν να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα», «θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα». 

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ