"Μαύρος" Σεπτέμβριος:100 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ημέρες

"Μαύρος" Σεπτέμβριος:100 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ημέρες

«Μαύρος» μήνας στη μάχη της χώρας μας με τον κορωνοϊό αποδεικνύεται ο Σεπτέμβριος, αφού μόλις σε 24 ημέρες έχουν καταγραφεί 100 θάνατοι από τον φονικό ιό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ σήμερα σημειώθηκαν 9 θάνατοι από κορωνοϊό. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που σημειώνεται τόσο μεγάλος αριθμός θανάτων σε μόλις μια μέρα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας σε 366 ανθρώπους. Εξ αυτών οι 100 έχουν χάσει τη ζωή τους τις πρώτες 24 ημέρες του Σεπτεμβρίου. Αριθμός που φυσικά τρομάζει τους επιστήμονες στη χώρα μας.

Μάλιστα, μια μικρή αναδρομή στις απώλειες μας αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα το Μάρτιο οι θάνατοι είχαν φτάσει τους 49 συνολικά στη χώρα, τον Απρίλιο στους 140, το Μάϊο στους 175, τον Ιούνιο στους 206, τον Αύγουστο στους 266 και το Σεπτεμβρίου στους 366 και ο μήνας δεν έχει κλείσει ακόμα.

Φυσικά έντονο πονοκέφαλο προκαλούν και τα κρούσματα στην Αττική. Συγκεκριμένα, από τα 342 συνολικά κρούσματα της χώρας μας τα 213 εντοπίστηκαν στην Αττική! (Δείτε ΕΔΩ)

Ψηλά, με 11 κρούσματα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, ενώ από 7 κρούσματα μετρούν Σέρρες και Ιωάννινα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ