Με ισχυρή συνοδεία της ΕΛΑΣ το «ταξίδι» των εμβολίων στην Ελλάδα

Με ισχυρή συνοδεία της ΕΛΑΣ το «ταξίδι» των εμβολίων στην Ελλάδα

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σημαντική είναι η συνδρομή της ΕΛΑΣ στη μεταφορά και φύλαξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Στο Mega μίλησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αναφορικά με τη συμμετοχή της αστυνομίας στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την επιχείρηση "Ελευθερία".

Σήμερα, τα φιαλίδια θα μεταφερθούν, αν δεν έχουν ήδη μεταφερθεί, στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, όπου οι  εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τη μιάμιση το μεσημέρι, σε 25 άτομα. Από την ερχόμενη εβδομάδα τα φιαλίδια θα πάνε και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν δρακόντεια μέτρα για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου.

«Για να μην το καταστρέψουν κάποιοι ανεγκέφαλοι χρειάζεται όλο αυτό. Την εποπτεία για το εμβόλιο την έχει η Πολιτική Προστασία. Η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει, και είμαστε υπεύθυνοι για τη φύλαξη και τη μεταφορά του εμβολίου. Η αστυνομία θα βρίσκεται εκεί για να αποτρέψει κάθε πιθανή έκνομη ενέργεια», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θεωρώ ότι και στην Ευρώπη, από όπου πέρασε το εμβόλιο, πιστεύω ότι έγινε με αστυνομικοί συνοδεία. Γιατί αρνητές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μέτρα θα υπάρχουν και στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς. Θα υπάρχουν αστυνομικοί εκεί. Αυτόν τον καιρό οι αστυνομικοί δεν έχουν ημερήσια ανάπαυση. Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν 6-7 αστυνομικοί σε κάθε νοσοκομείο, αλλά και έξτρα μονάδες», ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης προσθέτοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες την Πρωτοχρονιά έρχεται η δεύτερη δόση. «Η αστυνομία είναι έτοιμη», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Την ίδια ώρα, εχτές πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση 100-150 ατόμων στη δυτική Αττική που διαμαρτύρονταν εκ νέου για το lockdown.

«Ο σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν άρτιος και πέτυχε όλο αυτό το εγχείρημα. Πραγματοποιήθηκαν 135.000 έλεγχοι στις 24 και 25 του μήνα και βεβαιώθηκαν 3.200 παραβάσεις. Ειδικά την παραμονή των Χριστουγέννων μαζεύτηκε ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία ήταν εκεί, απέτρεψε τον συνωστισμό. Πήγε καλά. Είναι λογικό και ο κόσμος που είναι κλεισμένος στα σπίτια του να θέλει να βγει. Η αστυνομία δείχνει επιείκεια εκεί που δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός κάτω από κάθε πολυκατοικία. Τις ημέρες των γιορτών υπήρχαν γύρω στα 35 μπλόκα στην Αττική. Πιστεύω και στις άλλες πόλεις είχαν πολλά μπλόκα», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «στα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα και μέχρι δύο οικογένειες, η αστυνομία θα ακολουθήσει τον ίδιο σχεδιασμό».

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ