Με μέτρα, ο Ποντίφικας στην Ελλάδα

Με μέτρα, ο Ποντίφικας στην Ελλάδα

«Ελήφθησαν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας, λόγω του κορωνοϊού» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, για το ταξίδι του ποντίφικα σε Ελλάδα και Κύπρο

Με αναφορά στο ταξίδι που ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και Παρασκευή στην Κύπρο και αμέσως, μετά, μέχρι την Δευτέρα το πρωί στην χώρα μας, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι δήλωσε ότι «οι τοπικές αρχές των δυο χωρών έλαβαν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόζονται στην Ιταλία».

 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι δημοσιογράφοι που θα τον ακολουθήσουν -όπως και ο ποντίφικας- θα ταξιδέψουν με προσοχή, σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα και πιστοποιητικό εμβολιασμού». Ο εκπρόσωπος του Βατικανού εξήγησε ότι «στην Κύπρο η κατάσταση είναι σταθερή, ενώ στην Ελλάδα τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν ελαφρά άνοδο, όπως και στην Ιταλία».

 

Ο Ματέο Μπρούνι, τέλος, τόνισε ότι «στις λίγες περιπτώσεις στις οποίες δεν θα μπορεί να ελεγχθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως στην συνάντηση με τους νέους, θα γίνουν γρήγορα τεστ για να επιτραπεί η πρόσβαση όλων των ανθρώπων στον χώρο που θα φιλοξενήσει την συνάντηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ