Με self test την Πέμπτη οι μαθητές σε όσα σχολεία επαναλειτουργήσουν

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε πρέπει να γίνουν τα self test στους μαθητές μετά την αναστάτωση της λειτουργίας των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας

Ανακοίνωση για τα self test και το πότε αυτά θα πρέπει να διενεργηθούν για τους μαθητές των σχολείων που επαναλειτουργούν μετά το κλείσιμό τους λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα για τα σχολεία που θα ανοίξουν αύριο, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι οι μαθητές τους θα πρέπει να κάνουν self test σήμερα, Τετάρτη ή το αργότερο αύριο το πρωί πριν την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

«Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο» διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά, δε, για το επόμενο self-test το υπουργείο Παιδείας εξηγεί ότι θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας ενώ ειδικά για την Αττική και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε η λειτουργία ή μη αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα self test

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

 

 

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στις περιοχές με προβλήματα
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ