Μέχρι τα τέλη Αυγούστου υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Τόσο για το προσωπικό όσο και για τους καταναλωτές

Για ένα μήνα ακόμη τουλάχιστον θα παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορωνοϊό στα σούπερ μάρκετ της χώρας. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που γνωστοποιήθηκε αρχικά μέσω twitter το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής, οδηγώντας ακόμη και σε καυγάδες πελατών λόγω της άμεσης εφαρμογής της, έχει λήξει τυπικά χθες και αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως νέας που όπως προαναφέρθηκε οι πληροφορίες θέλουν να έχει ισχύ έως τα τέλη Αυγούστου.

Μετακινήσεις και αύξηση κρουσμάτων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή καθώς τα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων παραμένουν σχετικά υψηλά ενώ υπάρχει και ο φόβος μεταφοράς του ιού σε νέες περιοχές καθώς έχουμε εισέλθει πιο έντονα στην περίοδο μετακίνησης από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε νησιά και χωριά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η σχετική ΚΥΑ είναι άγνωστο εάν πέρα από τα σούπερ μάρκετ το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους εμπορικούς χώρους και καταστήματα όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι της πρώτες ημέρες επιστροφής του μέτρου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις διοικήσεις των αλυσίδων καθώς το Υπουργείο καλούσε τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες στους πελάτες, ενώ υπήρξαν και λεκτικές αντιπαραθέσεις ακόμη και χειροδικίες μεταξύ πελατών μέσα σε σούπερ μάρκετ για την χρησιμότητα ή μη του μέτρου.

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ