Μέτρα και εμβόλια θα συνυπάρχουν για μεγάλο διάστημα

Μέτρα και εμβόλια θα συνυπάρχουν για μεγάλο διάστημα

Τι είπε η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου η ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

«Αν η αξιολόγηση της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής του Οργανισμού, στις 21 Δεκεμβρίου είναι θετική για το εμβόλιο της Phizer, μετά θα υπάρχει μια διαδικασία δύο τριών ημερών για να εγκριθεί και από το Κολέγιο, ώστε να μπορεί να δοθεί η άδεια κυκλοφορίας, τουλάχιστον για αυτό το ένα εμβόλιο. Το εμβόλιο της Moderna αναμένω ότι αυτή η αξιολόγηση θα είναι αρχές Ιανουαρίου», υπογράμμισε η επίτροπος Υγείας.


Η κυρία Κυριακίδου ξεκαθάρισε ότι θα απαιτηθεί χρόνος ώστε έρθει η στιγμή που ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να κάνει χρήση μάσκας.

«Θα πρέπει να συνυπάρχουν τα μέτρα μαζί με τους εμβολιασμούς για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τον επόμενο χρόνο. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα εμβολιάσουμε τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε σε μια ιδιαίτερα εύθραυστη και κρίσιμη φάση της πανδημίας και ήδη εμείς από τις 2 Δεκεμβρίου ζητήσαμε από τα κράτη μέλη να μην υπάρχει εφησυχασμός, να μην βιαστούν στο να υπάρχει περιορισμός των μέτρων και άρση των μέτρων ώστε να μην έχουμε και τρίτο κύμα τον Γενάρη», τόνισε η κυρία Κυριακίδου.

Η επίτροπος Υγείας σημείωσε πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τόσο οι πολίτες όσο και γενικά τα κράτη μέλη κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

 

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ