Μίχαλος: Ουσιαστική βοήθεια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους οι ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Μίχαλος: Ουσιαστική βοήθεια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους οι ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός θα επιφέρουν ουσιαστική και σημαντική βοήθεια τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους και μάλιστα όχι μόνο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις και όχι απλά μέτρα στήριξης λόγω έκτακτων αναγκών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

«Η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για 22% μας βρίσκει απολύτους σύμφωνους, ευελπιστώντας ότι με την επιστροφή στην ανάπτυξη θα υπάρξει περαιτέρω μείωση ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό 15%.

Πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου άλλωστε ήταν και η μείωση της προκαταβολής φόρου και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, που και αυτά ικανοποιούνται με τις αποφάσεις αυτές του πρωθυπουργού.

Θετικό μέτρο αποτελεί και η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το 2022 και ευελπιστούμε για την οριστική κατάργησή της.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα μέτρα έχουν θετικό πρόσημο και σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουν να βάλουν σε μια νέα πορεία την ελληνική οικονομία μετά την εξαιρετικά αυτή δύσκολη δεκαετία.

Στην περίπτωση δε που ικανοποιηθεί και το αίτημα για περικοπή μέρους τους χρέους, τότε πραγματικά θα βαδίσουμε σε μια νέα εποχή».

 

Δείτε επίσης:

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Μητσοτάκης: Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ