Μικρό καλοκαίρι το Πάσχα με 27αρια!

Μικρό καλοκαίρι το Πάσχα με 27αρια!

Σταματούν τα φαινόμενα και ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα!

Τέλος μπαίνει από αύριο στα «σκαμπανεβάσματα» του καιρού, σύμφωνα με την ομάδα του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναφορικά με τον καιρό που θα επικρατήσει κατά την έξοδο και την κορύφωση του Πάσχα την Κυριακή, ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λέει ότι «η Μεγάλη Τρίτη είναι η τελευταία κακή ημέρα από άποψη συνθηκών, δηλαδή το αρκετό κρύο και τις βροχοπτώσεις που είχαμε κυρίως στα βόρεια αλλά και στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα σταματούν».

Όπως εξηγεί, «όλα δείχνουν ότι τα κρύα, που παρακράτησαν, βαίνουν προς το τέλος τους. Αξίζει να πούμε ότι την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από τις φυσιολογικές τιμές, σε όλη τη χώρα. Στη βόρεια Ελλάδα όμως οι θερμοκρασίες ήταν σχεδόν 10 με 12 βαθμούς κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή», τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Καιρός Πάσχα: Έρχεται καλοκαιρία με 27άρια

Για την εξέλιξη του καιρού, ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι «από τη Μεγάλη Τετάρτη και κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένουμε μια άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόκειται για μια τάση που θα έχει διάρκεια και θα ξεπεράσει το Πάσχα. Δηλαδή, και την επόμενη εβδομάδα, απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία μας, θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και απουσία φαινομένων».

Το μοναδικό «παρατράγουδο», προσθέτει ο Κώστας Λαγουβάρδος, «θα είναι ένα νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που θα δούμε τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Θα έχουμε δηλαδή νοτιάδες και καλές θερμοκρασίες σε αυτό το διάστημα. Το τοπίο θα καθαρίσει όμως το Μεγάλο Σάββατο».

Για την Κυριακή του Πάσχα, «ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 26 και τους 27 βαθμούς Κελσίου και, ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, λίγο παραπάνω. Θα είναι δηλαδή πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ