Μητσοτάκης από Σύνοδο NATO: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

Τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Συναντιόμαστε σε μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων, σε μία περίοδο που υφίσταται ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Σε μία περίοδο που θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, με αυτή την αναίτια επίθεση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τους αμυντικούς εξοπλισμούς που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι Ελλάδα είναι μια χώρα που επενδύει ήδη το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και πρόσθεσε ότι σημασία έχει να δαπανούμε εξυπνότερα τα κονδύλια για τους αμυντικούς εξοπλισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο τη Νατοϊκή Συμμαχία. Δεν χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα», τόνισε συγκεκριμένα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ