Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Μισέλ για την Αγιά Σοφιά

Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Μισέλ για την Αγιά Σοφιά

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή Σύνοδο Κορυφής


Η Αθήνα κλιμακώνει τις διπλωματικές ενέργειες για την τουρκική προκλητικότητα, έπειτα από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, συζήτησαν για τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή Σύνοδο Κορυφής και για την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας με το ιστορικό μνημείο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει τον τηλεφωνικό γύρο επαφών και με άλλους ηγέτες.

Νωρίτερα σήμερτα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατέληξε σε μια πολιτική με δύο κατευθύνσεις απέναντι στην Τουρκία, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα «μονοπάτια» που θα μπορούσαν να μειώσουν την ένταση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αλλά παράλληλα να καθοριστούν επακριβώς οι ευρωπαϊκές επιλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μέτρα κατά της Άγκυρας σε περίπτωση που συνεχιστούν οι προκλήσεις.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ