Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: "Αν σχεδίαζα σήμερα τα παπούτσια του ΠΑΣΟΚ, ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ"

Newsroom
Newsroom

H δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια. Ξεκινώντας τη δευτερολογία του έκανε μία παρατήρηση τόσο για τη διαδικασία όσο και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία βρισκόταν στο βήμα πριν από εκείνον και αντί για 20 λεπτά μίλησε 50.

Ακολούθως απαντώντας στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι ο Γάλλος πολιτικός ήταν εκείνος που προσπάθησε να κρατήσει την χώρα στο ευρώ, σε αντίθεση με τα όσα έκανε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να μην καταφεύγουν σε εύκολα συνθήματα που χαϊδεύουν αυτιά», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Αν έπρεπε κύριε Ανδρουλάκη να σχεδιάσω ένα παπούτσι σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, θα το έκανα με έναν ήλιο που αντί για πράσινος θα ήταν ροζ» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα όσα είπε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της είναι εξαγωγές και να επενδύει στην ανάπτυξη, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη κατά τα λεγόμενά σας, παίξαμε ή δεν παίξαμε ρόλο σε αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας; Το ταμείο ανάκαμψης αποτελούσε ιδέα και της Ελλάδας… Κύριε Ανδρουλάκη σήμερα ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου ταμείο ανάκαμψης; Είναι ο κύριος Σολτς. Ασχοληθείτε να πείσετε τους ομολόγους σας στη Γερμανία και μετά ελάτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη» συνέχισε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είπε ότι «να θυμηθώ τον Γιώργο Παπανδρέου που έταζε επιδόματα και μετά πήγε στο Καστελόριζο και είπε ότι χρεοκοπήσαμε;» «Σε λίγο θα μου βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα λέτε ότι Ευρώπη ίσον ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ