Μητσοτάκης για σεισμούς στην Τουρκία: Στις στιγμές της κρίσης, βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη

Newsroom
Newsroom

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN

Συνέντευξη στο CNN, στην εκπομπή «Connect the World» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη συνδρομή από τη χώρα μας με ομάδες διασωστών, λέγοντας ότι «στις στιγμές της κρίσης, βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Τουρκία, καθώς η χώρα μας έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση μεγάλων σεισμών.

«Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να σωθούν εγκλωβισμένοι πολίτες».

«Ο σεισμός, να επισημάνω, επηρέασε και την Συρία, όπου εκεί οι συνθήκες είναι πολύ πιο περίπλοκες, γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για βοήθεια μέσω διεθνών Οργανισμών» είπε ο πρωθυπουργός στο CNN και πρόσθεσε ότι θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ζήτημα της παροχής βοήθειας προς τη Συρία.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN για την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την Δευτέρα, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», είπε, και τόνισε πως και το 1999 «βοηθήσαμε η μία χώρα την άλλη» μετά τους ισχυρούς σεισμούς που είχαν σημειωθεί σε Ελλάδα και Τουρκία την ίδια χρονική περίοδο.

«Προσωρινά βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ως λαοί δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ