ΕΛΛAΔΑ
Μητσοτάκης στη Σύνοδο: Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιορίζεται στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «απειλές ασφαλείας υπάρχουν και στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική και Νότια Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».
Για την ανάγκη συνολικής εξέτασης της ασφάλειας της Ευρωπαικής Ηπείρου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του για την ευρωπαική άμυνα κατά την εν εξελίξει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να περιορίζεται στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, καθώς υπάρχουν, όπως είπε, απειλές ασφάλειας και στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Ο πρωθυπουργός, στην δήλωση πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των 27 χαιρέτισε τις προτάσεις για δημοσιονομική ευελιξία ώστε τα κράτη μέλη που ήδη δαπανούν άνω του 3% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες (όπως η χώρα μας) να μπορούν να εξακολουθούν το κάνουν.
«Στους κρίσιμους καιρούς τους οποίους ζούμε η στρατηγική αυτονομια της ΕΕ πρεπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.
