ΕΛΛAΔΑ

Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Η φύλαξη του προχωρά στο Υπουργείο Άμυνας προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σύνταγμα, Πάνος Ρούτσι
Photo Credits: @intime

Το υπουργείο Αμυνας θα αναλάβει την φύλαξη του χώρου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα μπει ένα τέλος στις εικόνες με τις σκηνές έξω από τη Βουλή, τονίζοντας πως ορισμένοι επιχείρησαν να μετατρέψουν την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σε «πανηγύρι».

«Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Άγνωστο Στρατιώτη τα μέτρα τάξης παραμένουν αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ. Το υπουργείο Άμυνας θα έχει την αρμοδιότητα προστασίας, συντήρησης και καθαριότητας του μνημείου.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

"Η εμπλοκή του Στρατού πάνω από την πλατεία Συντάγματος και κάτω από την Βουλή των Ελλήνων είναι απαράδεκτη" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνονται τα εξής:

«Το σημερινό κυριακάτικο μήνυμα και η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ότι στο μέλλον κανένας Πάνος Ρούτσι δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του στην πλατεία η οποία φέρει το όνομά της από εξέγερση των Ελλήνων και την κατάκτηση του Συντάγματός μας, είναι μνημείο κυνισμού - αυταρχισμού και ο ορισμός της απουσίας ενσυναίσθησης. Η αναφορά του είναι απάνθρωπη και κτηνώδης.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στο επιτελείο του να τον προστατεύσει από τέτοιες αναρτήσεις, που κάθε πατέρας θα ντρεπόταν να κάνει. Αντί να κάνει αυτοκριτική για τη σιωπή του και να ζητήσει συγνώμη από τον τραγικό πατέρα που έπρεπε να κάνει απεργία πείνας 23 ημερών για το αυτονόητο, κάνει επίδειξη ακροδεξιάς ρητορικής.

Ντροπή του! Η εμπλοκή του Στρατού πάνω από την πλατεία Συντάγματος και κάτω από την Βουλή των Ελλήνων είναι απαράδεκτη. Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανήκει στον λαό, στους ανώνυμους αγωνιστές των πολέμων, αλλά των αγωνιστών για δημοκρατία, ισονομία και δικαιοσύνη. Η προαναγγελθείσα νομοθέτηση συνιστά ευθεία βολή στη δημοκρατία από μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα, κάθε νομιμοποίηση.

Να πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένας πρωθυπουργός που απεγνωσμένα προσπαθεί να κάνει damage control.

Να πόσο φοβάται την κοινωνία και την ειρηνική διαμαρτυρία ο κ. Μητσοτάκης.

Να πόσο επικίνδυνή είναι αυτή η καθεστωτική δεξιά.

Να γιατί πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι άλλο από αυτό το κυριακάτικο μήνυμα».

Σε ανάρτησή του ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης αναφέρει ότι ο "πρωθυπουργός προανήγγειλε στρατιωτικό νόμο". Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

"Ο Μητσοτάκης ηττήθηκε από τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι και ψάχνει τη ρεβάνς στον αυταρχισμό. Προανήγγειλε σήμερα «στρατιωτικό νόμο» για να καταπνίξει προκαταβολικά κάθε νέα διεκδίκηση στο Σύνταγμα.

Αντί για το φως της αλήθειας, που απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών, ο Μητσοτάκης επιλέγει να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι του αυταρχισμού.

Αλήθεια, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα, νομίζει ότι θα του περάσει έτσι;"

Embed Code

"Η αστυνομία δεν δύναται αλλά ο στρατός δύναται" σχολίασε από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" ανέφερε:

 «Ο πρωθυπουργός που θέλει σήμερα να "προστατέψει" το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ο ίδιος που όταν οι "μενουμευρώπηδες" ανέβαιναν επάνω βεβηλώνοντάς το, δεν είδαμε να θέλει να το "προστατεύσει"», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας: «Με λίγα λόγια, ο Κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι η αστυνομία "δεν δύναται" αλλά ο στρατός "δύναται" να διαφυλάξει το Μνημείο».

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμπλήρωσε: «Λησμονεί ο κ. Μητσοτάκης ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι για φυλάει τα σύνορα και ότι μόλις εχθές οι αξιωματικοί που πρέπει να τα προστατεύουν τον κατήγγειλαν με πορεία ότι τους άφησε απροστάτευτους και πεινασμένους».

 

 

Πηγή:iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση