Μόσιαλος: Γυμνάσια και Λύκεια μπορούν να ανοίξουν σύντομα

 Μόσιαλος: Γυμνάσια και Λύκεια μπορούν να ανοίξουν σύντομα

Με βάση και τα επιδημιολογικά στοιχεία όπως τόνισε ο καθηγητής - Τι είπε για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού

Λίγες ώρες προτού αποφασιστεί η ημερομηνία για τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Μιλώντας, συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, ανέφερε πως βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν σύντομα.

«Δεν έχω τα πλήρη στοιχεία που έχει η επιτροπή, άλλα παρατηρώ τα στοιχεία της Ελλάδας, τα οποία είναι εξαιρετικά ευνοϊκότερα σε σχέση με άλλες τις χώρες, Με βάση αυτά τα στοιχεία μάλλον θα πρέπει να ανοίξουν γυμνάσια λύκεια τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ανέφερε πως δεν είναι καινούργια σαν ιδέα, ενώ για παράδειγμα στην Αφρική είναι απαραίτητο για τον κίτρινο πυρετό, ενώ η Ελλάδα μπορεί «να τα ζητήσει μόνη της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιστοποιητικά είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχετίζονται με το τι στοιχεία συλλέγονται.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID-19 δεν είναι πιο θανατηφόρο, αλλά πιο μεταδοτικό κατά 30 με 50%», τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία, προσθέτοντας πως αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι πως ο αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού είναι ίδιος με τους συμπτωματικούς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ