«Μπλόκο» σε ιστιοφόρο με 19 αλλοδαπούς την Καλαμάτα
Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας.
Δεκαεννέα αλλοδαπούς μετέφερε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε χθες το βράδυ κοντά στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα 40 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Βενέτικο.
Πρόκειται για το ιστιοφόρο «CASSIEL» σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν 14 άνδρες, δύο γυναίκες και τρία ανήλικα αγόρια.
Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 46 και 40χρονών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι
- Θρήνος στον Αλμυρό - Το μήνυμα της αδελφής της 13χρονης μετά την τραγωδία
- Άλλοι 99 αλλοδαποί προστέθηκαν σήμερα στον μεγάλο αριθμό μεταναστών στη Λέσβο
- Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι