Μπόνους έως 1.800 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές για κάλυψη κενών

Newsroom
Newsroom

Τι προβλέπει η τροπολογία για τις προσωρινές μετακινήσεις

«Μπόνους» σε γιατρούς και νοσηλευτές, που θα φτάνει τα 1.800 ευρώ, για την κάλυψη κενών θέσεων για έκτακτες ανάγκες δίνει το υπουργείο Υγείας με τροπολογία.

Όπως προβλέπεται, ορίζεται ως μηνιαία αποζημίωση, πέραν του μισθού, στα 1.800 ευρώ για γιατρούς και στα 1.200 ευρώ για νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους προσωρινά σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

Η διάρκεια της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν μήνα, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα παράτασης, εάν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες.

Η αποζημίωση θα γίνεται από τον φορέα υποδοχής, ενώ σε περίπτωση που η μετακίνηση έχει διάρκεια μικρότερη του μηνός, η αποζημίωση θα δίνεται αναλογικά.

Οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες ανά φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας, κατηγορία και κλάδο σε ιατρικό προσωπικό, αξιολογούνται από τις οικείες Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠε).

Μετά από την ανάρτηση σε κάθε ΔΥΠε του συγκεντρωτικού πίνακα, οι ενδιαφερόμενοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον στη ΔΥΠε του φορέα υποδοχής με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά και λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Πηγή: star.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ