Ν. Κεραμέως: Η Σύνοδος για το Περιβάλλον θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό στον τρόπο που σχεδιάζουμε πολιτικές

Newsroom
Newsroom

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας από την Κύπρο.

Τη σημασία των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος ανέδειξε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι η 9η Υπουργική Σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη «Περιβάλλον για την Ευρώπη» που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον τρόπο σχεδιασμού πολιτικών από διαφορετικούς τομείς για ένα βιώσιμο μέλλον.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της στην 9η Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι χωρίς απολύτως καμια αμφιβολία πρέπει να υπάρξει συνεργασία φορέων από διαφορετικές πλευρές, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις παγκοσμίως.

''Καθώς οι κοινωνίες μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, ένα νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ. Εμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση, συνολική προσέγγιση του ιδρύματος, ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για μελλοντικές θέσεις εργασίας είναι οι τέσσερις πυλώνες που θα πρέπει σταδιακά να στηρίξουν όλα τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να επιτύχουν στο μέλλον'', σημείωσε η κα Κεραμέως.

Καταληκτικά, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδας συνεχάρη τους διοργανωτές της Συνόδου, ενώ ευχαρίστησε για την φιλοξενία, συνώνυμη με την επωνυμία της αίθουσας που φιλοξενεί την Σύνοδο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ