Ν.Δ. για συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τις θέσεις μας
Σχόλιο του κόμματος μετά τις δηλώσεις Τσίπρα - Ιερώνυμου
Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα, ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών, δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.
Πρόσθεσε ότι τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ' επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος».
- Επιμένει ο Κοτζιάς για Καμμένο, Σόρος και εκατομμύρια
- Σαντορίνη: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκόλληση του πλοίου «Νέαρχος»
- Τσίπρας: Ιστορικό βήμα προς τα εμπρός επ'ωφελεία εκκλησίας και πολιτείας