ΝΔ: Καταθέτει πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα

ΝΔ: Καταθέτει πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα

Θα ζητούν τη διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος και ενδεχομένως της παρακώλησης ανταγωνισμού


Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και την υπόθεση Καλογρίτσα αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλλογή των απαραίτητων υπογραφών από βουλευτές έχει ήδη ξεκινήσει -απαιτούνται τουλάχιστον 30- και πιθανότατα σήμερα ή το επόμενο εικοσιτετράωρο η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση θα ζητά τη διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος και ενδεχομένως της παρακώλησης ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Δικαιοσύνη διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στο Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ