ΝΔ: Ο «μποναμάς Τσίπρα» είναι φόροι και περικοπές

Ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ

«Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα εκτός από δυσβάσταχτους νέους φόρους, το 2017 φέρνει και μια σειρά από νέες περικοπές» σχολιάζει η ΝΔ, με ενημερωτικό της σημείωμα.

«Με το ξεκίνημα του 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει την υπογραφή της σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, συνεχίζοντας το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί με τον κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Γι’ αυτό ζητούν άμεσα και επιτακτικά την πολιτική αλλαγή. Για να απαλλαγούν από αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση. Για να μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο καφές του είναι πιο πικρός, γιατί τον πληρώνει περίπου 10 λεπτά ακριβότερα (50% αύξηση φόρου). Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο του κοστίζει περισσότερα χρήματα, καθώς ακριβαίνουν από 4 έως 12 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης (4% έως 24% αύξηση φόρου). Κάθε φορά που ανάβει το καλοριφέρ, το σκέφτεται διπλά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά περίπου 9 λεπτά το λίτρο (22% αύξηση φόρου)», εξηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει ότι οι φόροι δεν τελειώνουν όμως εκεί, αλλά «το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Τσίπρα απλώνεται και στο σπίτι κάθε Έλληνα» καθώς «οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζουν φόρο στην τηλεόραση, δηλαδή στο ποδόσφαιρο ή στην ταινία που βλέπουμε» ενώ αυξήσεις της φορολογίας θα δουν όλοι οι Έλληνες και στη σταθερή τηλεφωνία.

Η ΝΔ προσθέτει πως εκτός από «δυσβάσταχτους νέους φόρους», το 2017 φέρνει και μια σειρά από νέες περικοπές.

«Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα περιλαμβάνει κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 26,95%, κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια από τους γιατρούς του ΕΣΥ μέχρι τους ένστολους, κατάργηση φοροαπαλλαγών και μείωση οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων πρόνοιας. Όλα αυτά τα μέτρα φοροεπιδρομής και περικοπής εισοδημάτων ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό 2017», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής συμπολίτευσης και συνεχίζει:

«Δεν έφταναν, όμως, μόνο αυτά στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο. Με την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου και την πλήρη δέσμευση του κ. Τσίπρα, μέσα από τη γνωστή επιστολή μετάνοιας, υποτέλειας και παραδοχής, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού “κόφτη” στις συντάξεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση».

«Μια ταπεινωτική επιστολή, που», όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εξευτελίζει τους πολίτες και τη χώρα. Οι κ. Τσακαλώτος και Τσίπρας την συνέταξαν για να καθησυχάσουν τους δανειστές. Και κατάφεραν να ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, που από το πρωί μέχρι το βράδυ, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Όλους τους πολίτες που από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, βιώνουν μια αβάσταχτη καθημερινότητα».

Σύμφωνα με τη ΝΔ κατά «τη διετία 2015 – 2016,οι συνταξιούχοι υπέστησαν μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι μισθωτοί λόγω της αύξησης παρακράτησης φόρου, οι επιχειρήσεις καθώς αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και η προκαταβολή φόρου».

Επίσης, «χαμένοι βγήκαν και όλοι οι Έλληνες πολίτες, μέσω των αυξήσεων των εμμέσων φόρων, κυρίως του Φ.Π.Α. Με το ξεκίνημα του 2017, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την υπογραφή της σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της λιτότητας».

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί με τον κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα πράγματα θα χειροτερεύουν».

Στη συνέχεια αναφέρεται: Γι' αυτό ζητούν άμεσα και επιτακτικά την πολιτική αλλαγή. Για να απαλλαγούν από αυτήν την καταστροφική Κυβέρνηση. Για να μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση