Νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Αφορούν την οικονομία και τις επιχειρήσεις

Νέα μέτρα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας από το βήμα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την Εργασία και την Οικονομία προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. ευρώ

Μεταξύ αυτών και ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν τζίρο λιγότερο από 35%.

 

"Το πρόγραμμα δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο" τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέλυσε τα νέα μέτρα:

1. Μηδενίζουμε την προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Εκείνες που καταγράφουν 50% του τζίρου τους το γ' τρίμηνο του έτους. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή. Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

2. Εγκαινιάζουμε και τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. Σημαντική ένεση ρευστότητας. 7000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα. 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

3. Επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

4. Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

5. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ