Νέα προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας: Έρχονται έντονες χιοντοπώσεις- Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Νέα προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας: Έρχονται έντονες χιοντοπώσεις- Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Οι οδηγοί θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν.

Ισχυρή σύσταση για τον περιορισμό κάθε άσκοπης μετακίνησης απηύθυνε στους πολίτες για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η σύσταση αφορά στους κατοίκους των παρακάτω περιοχών: 

  • Ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
  • Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
  • Μαγνησία και Σποράδες.
  • Κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες». 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ