Νέο "ορφανό" κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα μας

Νέο "ορφανό" κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα μας

Ακόμα ένα «ορφανό» κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για κρούσμα που ανησυχεί τους επιστήμονες της χώρας μας, αφού πρόκειται για ακόμα μια φορά ο ιός δεν σταμάτησε στα σύνορα της Ελλάδας, αλλά πέρασε και «κυκλοφόρησε» στην κοινότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάλλιστα να έχουν μολυνθεί περισσότεροι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και αυτό το κρούσμα εντοπίστηκε στην Αττική.

Έτσι λοιπόν, αυτό είναι το τρίτο «ορφανό» κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα, με τα δυο εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική και ένα στην Κρήτη. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του, προκειμένου να περιοριστεί πιθανή περαιτέρω διασπορά.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 27 κρούσματα της μετάλλαξης του φονικού ιού, ωστόσο αυτά τα τρία «ορφανά» τρομοκρατούν τους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σήμερα, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 256 στην Αττική, με τους ειδικούς να προβληματίζονται με την εικόνα στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν 30.966 τεστ (μοριακά και rapid).

Επιπλέον, 292 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 24 ακόμη άνθρωποι κατέληξαν από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο και 5.622 από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ