Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση του Κολωνού

Newsroom
Newsroom

Πώς φτάσαμε στις 7 συλλήψεις

Μια δεύτερη ανάκριση ξεκινά για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης από τον ανακριτή που χειρίζεται τη δεύτερη κύρια έρευνα.

Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση στον Κολωνό, που οδήγησε τον Ηλία Μίχο και άλλους κατηγορούμενους στη φυλακή, ολοκληρώθηκε από την ανακρίτρια που τη χειρίστηκε.

Πλέον, η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, η οποία παραμένει στη φυλακή, και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση, εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση, που «τρέχει» ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει αμέσως και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο, δεν κλείνει η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.

Έτσι, μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις Αρχές, σχηματίστηκε νέα δικογραφία, με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει «εκτός του κάδρου».

Οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή που ορίστηκε για τη δεύτερη έρευνα, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των νέων κατηγορουμένων να διευρυνθεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ