Νίκη Κεραμέως: "Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου"

Newsroom
Newsroom

Τι είπε η υπουργός παιδείας σε συνέντευξή της

Για την έξαρση της σχολικής βίας, τα Τέμπη και την επόμενη ημέρα των εκλογών μίλησε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή Live News.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως ένα από τα κριτήρια που έλαβε υπόψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ημερομηνία των εκλογών ήταν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Είναι όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές. Όλα έχουν δρομολογηθεί, όλα είναι στη θέση τους. Όποιος έχει αναλάβει θα έχει λάβει κάθε λεπτομέρεια και ενημέρωση από εμένα. Δεν πρόκειται να αναταραχτούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις», δήλωσε.

Αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών σχολίασε πως η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε σοκ, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος αποτελούταν από φοιτητές.

«Έχουμε ένα πρόσθετο ψυχολογικό φορτίο. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να χυθεί άπλετο φως και από την άλλη να φροντίσουμε να μη ξανασυμβεί ποτέ στη χώρα μας τέτοια τραγωδία. Είναι σαφές ότι τα τελευταία 4 χρόνια έγιναν πολλά, αλλά έγιναν και λάθη και θα μπορούσαμε να είχαμε τρέξει πιο γρήγορα.

Ο πρωθυπουργός βγήκε κι ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Η πιο ηχηρή απάντηση είναι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μη ξανασυμβεί».

«Ένα από τα πιο ηχηρά μηνύματα που βγήκαν είναι αξιολόγηση παντού. Αξιολόγηση χωρίς φόβο, αξιολόγηση ενάντια στα κατεστημένα. Στην εκπαίδευση μετά από 41 χρόνια ξεκίνησε η ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών για να κάνουμε την εκπαίδευση καλύτερη», είπε η υπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την πραγματοποίηση προσεισμικών ελέγχων στα σχολεία, αλλά και στην παράδοση 177.000 σετ ρομποτικής στα σχολεία της χώρας, με τους μαθητές να είναι ενθουσιασμένοι.

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, την τελευταία τετραετία η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της ήταν η πανδημία και η διαχείρισή της στο σχολικό περιβάλλον.

«Εάν η θητεία είναι επιτυχημένη δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά οι πολίτες. Από τις πιο δύσκολες στιγμές ήταν το κλείσιμο του σχολείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι επιστήμονες ήταν ξεκάθαροι, αλλά δεν σας κρύβω ήταν μία δύσκολη απόφαση. Το έκανα προσωπικά με πολύ βαριά καρδιά. Δώσαμε πολύ μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσουμε την ατομική και τη δημόσια υγεία», δήλωσε.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ