Νηστεία: Ποιες τροφές επιτρέπονται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Newsroom
Newsroom

Ποιες δε θεωρούνται νηστίσιμες.

Οι πιο εγκρατείς έχουν ξεκινήσει ήδη τη νηστεία από την έναρξη της Σαρακοστής, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα νηστίσιμα φαγητά θα αρχίσουν να μπαίνουν σε όλο και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.

Πολλοί είναι εκείνοι, όμως, που αναζητούν στο Διαδίκτυο τις τροφές που επιτρέπεται να καταναλώσει κάποιος κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ανέκαθεν, ο γενικός κανόνας της νηστείας ανέφερε ότι κατά την περίοδο αυτή απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι. Ωστόσο, απαγορεύονται και γαλακτοκομικά, δηλαδή το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, το βούτυρο, καθώς και τα αυγά και το λάδι.

Ποιες τροφές μπορούν να καταναλωθούν την περίοδο της νηστείας
Τα ψάρια μπορεί να απαγορεύονται, ωστόσο τα θαλασσινά (μαλάκια), όπως το χταπόδι, το καλαμάρι, οι γαρίδες και οι σουπιές μπορούν να συμπεριληφθούν στο νηστίσιμο τραπέζι σας. Το ίδιο ισχύει και για τα οστρακοειδή, όπως τα κυδώνια, τα μύδια και οι γυαλιστερές.

Τι άλλο μπορούμε να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας:

  • Φρούτα και χυμοί
  • Όσπρια όπως φακές ή φασόλια
  • Λαχανικά
  • Ξηροί καρποί
  • Ζυμαρικά
  • Ψωμί
  • Ελιές
  • Σόγια
  • Ταχίνι
  • Μέλι
  • Μανιτάρια

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ