Ντύνεται στα χακί ο Κασσελάκης

Newsroom
Newsroom

Πιθανότατα θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο αφού τότε καλείται η επόμενη ΕΣΣΟ

Εξελίξεις υπάρχουν με το θέμα της στρατιωτικής θητείας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να παρουσιαστεί στην επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιαστεί για 20 ημέρες και μετά η θητεία θα γίνει εξαγοράσιμη.

Τις λεπτομέρειες θα κανονίσει ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έχει διατελέσει ναύαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμεί να υπηρετήσει τη θητεία του σε ακριτικό νησί. Ακούγεται έντονα το νησί της Ρω, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι «η μόνη επιθυμία του είναι να υπηρετήσει σε ακριτικό νησί -εφόσον η Ρω είναι ακριτικό νησί, ενδεχομένως και στη Ρω-, αλλά ο ίδιος δεν έχει ζητήσει κάτι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τις παρακάτω επιλογές βάσει των ισχύοντων κανονισμών:

1)  Έχοντας πλέον συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει τη μειωμένη θητεία των έξι μηνών στον Ελληνικό Στρατό

2) Μία ακόμα επιλογή του, λόγω της ηλικίας του, είναι ότι έχει την δυνατότητα να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα

Ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως επέλεξε την δεύτερη περίπτωση.

 

Δείτε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Θα χρειαστεί να βάλει τα χακί;
 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ