Ο Γ. Πλακιωτάκης για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα πλοία

Ο Γ. Πλακιωτάκης για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα πλοία

11.000 επιβάτες δεν επιβιβάστηκαν επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε στην ΕΡΤ για τους ελέγχους των ταξιδιωτών στα λιμάνια και την υποχρεωτική χρήση του self-test.

«Από τότε που ξεκίνησε τους ελέγχους το Λιμενικό Σώμα δεν έχει επιτραπεί η επιβίβαση σε πάνω από 11.000 γεγονός που αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι αποδίδουν. Θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση. Θέλουμε την συνεργασία των επιβατών, των πληρωμάτων ώστε να μπορέσουμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε ο υπουργός στην εκπομπή “Αθήνα – Τόκιο”.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Πλακιωτάκης «κάθε μέρα από τον Πειραιά και τη Ραφήνα διακινούνται πάνω από 50.000 επιβάτες. Η κίνηση τον Ιούλιο του 2021, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 είναι περίπου -20%. H κίνηση είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερη από την ακτοπλοϊκή κίνηση του 2019».

Kαι όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση των self test για την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά. «Η επιστροφή γίνεται υποχρεωτικά με χρήση self-test. Αυτό ελέγχεται και προφανώς θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι, με ενίσχυση των λιμενικών Αρχών».

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με τους επιβάτες. «Ζητάμε τη συνεργασία τους. Η μεγάλη πλειονότητα τηρεί τα συμφωνημένα. Δεν έχουμε καθυστερήσεις στα πλοία γιατί οι επιβάτες προσέρχονται τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα. Πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των λιμενικών ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι ο μέσος όρος του εμβολιασμού των λιμενικών προσεγγίζει τον εθνικό μέσο όρο.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ