Ο Ιωάννης Φασουλάς ομόφωνα πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων

Η νέα Διοίκηση της Ένωσης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

 Δυναμική εκκίνηση έκανε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (ΠΕΝΕΚΖΖΩ), καθώς, μετά την πρώτη του συνεδρίαση, όπου ορίστηκαν τα αξιώματα και τέθηκαν οι πρώτες προτεραιότητες της Ένωσης, ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη.

Το νέο Δ.Σ. συνήλθε μετά από πρόσκληση του συμβούλου που πλειοψήφησε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με βασικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία όλων των εκλεγέντων.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, ο Ιωάννης Φασουλάς, ιδρυτής και πρόεδρος της Krivek Α.Ε. Στη θέση των αντιπροέδρων Α’ και Β’ ορίστηκαν οι Δημήτριος Μπέλλας, Μέλος Δ.Σ Βιομηχανικού Σφαγείου Ημαθίας Α.Ε.Β.Ε και Νίκος Ζαβέρδας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Κρέατα Λαμίας. Γραμματέας ορίστηκε ο Ελευθέριος Γίτσας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας», Ταμίας ο Νικόλαος Ζιώζιας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελασσόνας και μέλη οι Γεώργιος Κασίδης, συνιδρυτής της ΒΑΚΡΕΛ Α.Ε, και Γεώργιος Γιωρούδης ιδιοκτήτης της εταιρείας Εμπορίου Κρεάτων-Μαύρος Χοίρος. 

Ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την τιμητική αυτή εκλογή, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων και των στόχων της Ένωσης. Μάλιστα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την επιθυμία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύναψη Διεπαγγελματικών Συμφωνιών με όλους τους κλάδους του Τομέα Κρέατος. 

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το νέο Δ.Σ. διαμόρφωσε την ατζέντα για τη συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ, η οποία ακολούθησε το ίδιο απόγευμα. 

Το Δ.Σ. της ΠΕΝΕΚΖΖΩ ενημέρωσε τον κύριο Βορίδη για τα 4 ζητήματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα:

  1. Η αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού για τη διακίνηση-διαχείριση ζώντων ζώων εντός Ελλάδας. Ο ισχύων κανονισμός διαμορφώθηκε προ αρκετών δεκαετιών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εμποδίζει τη νόμιμη διακίνηση των ζώντων ζώων, οπότε οι μεν κτηνοτρόφοι αδυνατούν να απευθυνθούν στους εμπόρους-παχυντές και οι δε έμποροι υποχρεωτικά στρέφονται στις εισαγωγές. 
  2. Το θέμα της εισφοράς της Εμπορίας υπέρ ΕΛΓΟ, που σήμερα ορίζεται στο 2 τοις χιλίοις. 
  3. Το πρόβλημα του ανεπαρκούς αριθμού κτηνιάτρων στα σφαγεία της χώρας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους. 
  4. Η κρεοπαραγωγική αιγοπροβατοτροφία. 

Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και ζήτησε από την Ένωση να καταθέσει υπόμνημα με το σύνολο των ζητημάτων και τις προτάσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει ένας «δομημένος διάλογος», όπως είπε χαρακτηριστικά, με σκοπό την επίλυση των κρίσιμων αυτών θεμάτων. Ακόμη, ο κ. Βορίδης ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο νέο Δ.Σ. και δήλωσε ότι περιμένει να υπάρξει συνεργασία της Ένωσης με το ΥπΑΑΤ, καθώς, όπως είπε, υπήρχε έλλειμμα στην εκπροσώπηση του συγκεκριμένου κλάδου. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΚΖΖΩ, κ. Φασουλάς, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία και στήριξη προς την ΕΔΟΚ, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό να απευθύνεται στην Ένωση για τα θέματα που αφορούν την Εμπορία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ