Ο Παναγιώτης Παυλόπουλος νέος γ.γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Υπήρξε πρώην σύμβουλος του Τσίπρα
Ο Παναγιώτης Παυλόπουλος αναλαμβάνει από σήμερα, νέος γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δημοσίευση του διορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο κ. Παυλόπουλος ήταν από το 2011 σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκά θέματα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018 διετέλεσε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργό.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (B.A) και στο Πανεπιστήμιο Αμέρικαν.
Παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών στη διεθνή οικονομική πολιτική του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Οικονομικών του Κίελου στη Γερμανία. Είναι μόνιμος υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
- Από Δευτέρα τα ζεστά γεύματα στα σχολεία
- Τέσσερις πανεπιστημιακοί για τη συνταγματική αναθεώρηση
- Μ. Βορίδης: Όταν κηρύσσεις την ουδετερότητα, έρχεσαι σε ρήξη με την ταυτότητα μας