Όσα έλεγε ο άτυχος σμηναγός για τις επικίνδυνες αποστολές ...
Τραγική ειρωνία...
Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός χειριστής του Μιράζ 2000 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.
Ο νεκρός σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».
Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ και είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.
«Οταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Μιράζ 2000.
Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δηλώνει:
«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η μνήμη του Γ. Μπαλταδώρου ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας
- Φ. Κουβέλης: Η αναχαίτιση δεν έγινε, τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν ήδη φύγει
- Φ. Γεννηματά: Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της πολεμικής μας αεροπορίας