ΟΣΕΤΤΕ: Θλίψη για τον θάνατο του 40χρονου εργαζόμενου στο εργοτάξιο

ΟΣΕΤΤΕ: Θλίψη για τον θάνατο του 40χρονου εργαζόμενου στο εργοτάξιο

Θερμά συλλυπητήρια εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ για τον θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό δυστύχημα, στο κατασκευαστικό έργο του αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο Κρήτης: 

Άλλος ένας συνάδελφος, έχασε σήμερα το πρωί την ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο κατασκευαστικό έργο του αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο εργαζόμενος ήταν νέος άνθρωπος, 40 χρονών με δύο μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων μας χτυπήθηκε από ερπυστριοφόρο όχημα έργου σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ιδιαίτερα στον Κατασκευαστικό Κλάδο τόσο στα έργα μεγάλης όσο και σε εκείνα μικρής κλίμακας, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενα εργατικά δυστυχήματα.

Στα τεχνικά έργα, το πλήθος των υπεργολάβων και οι πολλές ερμηνείες της νομοθεσίας, δημιουργούν χαοτικές συνθήκες στο θέμα των ευθυνών για την ύπαρξη ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Όσοι δεν τηρούν την νομοθεσία, αλλά και όσοι παρατηρούν με αδιαφορία την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό το δράμα.

Κυβέρνηση, Εργοδότες, Ινστιτούτα, πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει να απαξιώνεται η ζωή των εργαζομένων. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα στην Ευρώπη. Είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας.

Το ΔΣ της ΟΣΕΤΕΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Είμαστε στη διάθεση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με το οποίο έχουμε σταθερή διαχρονική συνεργασία και δράση στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία ώστε να συνεισφέρουμε στην διερεύνηση των συνθηκών του συγκεκριμένου δυστυχήματος αλλά και σε ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης μελλοντικών επαγγελματικών κινδύνων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ