Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Η ΕΜΥ ανοίγει στο κοινό τις πύλες της

Newsroom
Newsroom

Σήμερα εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας. Ειδικά φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνή Οργανισμού Μετεωρολογίας το 1873

Σήμερα εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας. Ειδικά φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνή Οργανισμού Μετεωρολογίας το 1873. Ο καιρός δεν έχει σύνορα και ήδη από τότε οι χώρες δημιούργησαν τον Διεθνή Οργανισμό ώστε οι μετεωρολογικές παρατηρήσεις που γίνονται σε κάθε χώρα, άμεσα να διαδίδονται και στις άλλες, ώστε γίνονται προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Εορτάζει και η ΕΜΥ ως επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και μάλιστα με δύο τρόπους:

  • με μια πολύ σημαντική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με την Ακαδημία Αθηνών. Θα συμμετέχουν – θα έρθουν για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση της ΕΜΥ οι διευθυντές πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών οργανισμών (οργανισμός ECMWF, -εκεί που παράγονται οι προγνώσεις- καθώς από τον ευρωπαϊκό οργανισμό των Δορυφόρων EUMETSAT. Και στους δύο οργανισμούς ιδρυτικό μέλος είναι και Η ΕΜΥ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με ομιλία του και ο ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός.
  • για το κοινό ανοίγει η ΕΜΥ τις πύλες της (12:00 με 17:00, Ελευθ Βενιζέλου 14 Ελληνικό κοντά στο μετρό του Ελληνικού) , θα υπάρχουν ξεναγήσεις και ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ