Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Νίκος Γκάτσος στη λογοτεχνική ανάλυση και θέμα αντλημένο από την επικαιρότητα για την έκθεση

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία άνοιξε σήμερα η αυλαία για τις Πανελλήνιες 2021, με τις εξετάσεις να πραγματοποιούνται κάτω από ειδικές συνθήκες (self test, μάσκες κλπ), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας έγιναν γνωστά τα θέματα που έπεσαν στους φετινούς υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2021.

Πανελλαδικές Ηράκλειο

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το ποίημα του Νίκου Γκάτσου, «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» στη νεοελληνική λογοτεχνία, ενώ το θέμα που έπρεπε να αναπτύξουν στην έκθεση  αφορούσε στις «δεξιότητες και τα εφόδια για το μέλλον». Επρόκειτο για κείμενο της επικαιρότητας που είχε αντληθεί από τον ημερήσιο τύπο και είχε διασκευαστεί ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να το αναπτύξουν. 

Δείτε τα θέματα έτσι όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Πανελλαδικές Ηράκλειο

Οι υποψήφιοι την Τετάρτη, 16 Ιουνίου θα εξεταστούν στα πρώτα Μαθήματα Προσανατολισμού. Η ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστεί στα Αρχαία Ελληνικά, οι ομάδες Θετικών Σπουδών και Σπουδών οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά, και η ομάδα Προσανατολισμού σπουδών Υγείας στο μάθημα της Βιολογίας.

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν, σήμερα, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ