Πάνω από 25 περιοχές στην Αττική χωρίς ρεύμα

Πάνω από 25 περιοχές στην Αττική χωρίς ρεύμα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος σε τουλάχιστον 25 περιοχές, ενώ τα συνεργεία δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία των βλαβών.

Σε απόγνωση παραμένουν χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Για τον αγώνα που κάνουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μίλησε ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών.

Η «Ελπίδα» έριξε πολλά δέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν βλάβες στα καλώδια, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Πάνω από 5.000 βλάβες στην Αττική

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

«Είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσος, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ’ επέκταση και θέρμανση».

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αθηνών – Λαμίας

Την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών – Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής, από τις 14:45, ανακοίνωσε, πριν από λίγο, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Όπως σημειώνει η Τροχαία Αττικής, η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας είχε ληφθεί «για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ