Παρέμβαση Ντογιάκου για επαφές νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
Newsroom

Ζητεί την διερεύνηση των πληροφοριών που δημοσιοποιήθηκαν από εφημερίδα, σχετικά με την τέλεση αξιόποινων πράξεων

Εντολή για να διερευνηθούν άμεσα τα όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» σχετικά με διαλόγους για επαφές που φέρονται να έχουν γίνει μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, έδωσε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τον κ. Αντώνη Ελευθεριανο να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο κ. Ντογιάκος ζητεί η προκαταρκτική έρευνα να διεξαχθεί από δύο εισαγγελείς για να ολοκληρωθεί άμεσα.


 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στις συνομιλίες, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Παρέμβαση και από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στέλνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος το ίδιο δημοσίευμα, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ