Παρέμβαση του εισαγγελέα Πλιώτα στη δίκη του τέως Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 Παρέμβαση του εισαγγελέα Πλιώτα στη δίκη του τέως Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στο αδίκημα της απιστίας, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στην γνωστοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία, κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του παλαιού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (άρθρο 405 νόμου 4619/2019) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη, καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH δεν κατέθεσε σχετική δήλωση, με αποτέλεσμα να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η πλειοψηφία του Εφετείου, έκρινε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής (PQH ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση .

Τέλος, για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ