Παρούσα για πρώτη φορά η Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την πάγια ελληνική θέση για την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων το συντομότερο δυνατόν


Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη ξεκινά αύριο τις εργασίες της στο Παρίσι. Η Διάσκεψη αποτελεί γαλλική πρωτοβουλία και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκλήθηκε, κάτι που όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στη χώρα μας οι σύμμαχοι και Ευρωπαίοι εταίροι.

Στη Διάσκεψη τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για τη Λιβύη για τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη διεξαγωγή εκλογών, για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και για την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων το συντομότερο δυνατόν.

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση και θα συμμετάσχει αύριο στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι. Θα εκπροσωπηθεί από τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάν Ονάλ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ