"Περιστατικά covid τοποθετήθηκαν σε κλινική με ογκολογικούς ασθενείς"

"Περιστατικά covid τοποθετήθηκαν σε κλινική με ογκολογικούς ασθενείς"

«Ασφυκτιά» το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις αυξανόμενες ανάγκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία για περιστατικά covid-19 αυξάνονται, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Ενδεικτικά των παραπάνω είναι όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μέχρι τώρα στο εφημερεύον νοσοκομείο «Αττικό» εισήχθησαν 51 περιστατικά, 14 ύποπτα ως κρούσματα και 37 θετικά.

«Γέμισαν οι 4 κλινικές για Covid. Kαι έβαλαν στην Παθολογική κλινική, ύποπτα και θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, μαζί με ογκολογικούς ασθενείς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι οι 33 ΜΕΘ Covid του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι πλήρης και έτσι αποδεσμεύθηκαν χθες 10 γενικές ΜΕΘ για να δωθούν σε περιστατικά κορωνοϊού. Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στις γενικές ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος, τόνισε ότι ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και μη Covid ασθενείς κάνουν κοινή χρήση κοινόχρηστων χώρων, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως είπε για τη διασπορά του ιού.

Εμβόλια

Σχετικά με το θέμα των εμβολίων, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι την περασμένη Πέμπτη καταστράφηκαν στο Κέντρο Υγείας των Αθηνών «εκατοντάδες δόσεις γιατί έπεσε το ρεύμα. Οι δόσεις έμειναν σε καραντίνα για να τις ελέξγει η εταιρεία αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

«Κρίμα από το Θεό σε πολλές μονάδες υγείας να έχουμε βλάβη στο ηλεκτρικό, να μη συντηρούνται σωστά τα εμβόλια και να χάνονται εκατοντάδες δόσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ