Πέτσας: Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό - Ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Σε εξαιρετικά αποφασιστικό τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:
«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη επίθεση παραβίασης των συνόρων μας». Οπως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν την περιοχή είπε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Οπως είπε στον Εβρο στέλνονται επιπλέον δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του στρατού, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου. Από σήμερα θα περιπολούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Στην έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.
- Κορωνοϊός : Αισχροκέρδεια με τις προστατευτικές μάσκες
- Επεισόδια τη νύχτα έξω από την ΑΣΟΕΕ στη λεωφόρο Πατησίων
- Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κοζάνη